måndag 27 augusti 2012

Randiga krukor.

En kväll tittade jag mig omkring i lägenheten och tänkte "Hmm. det behövs mer Tim Burton i mitt liv", och som vanligt har jag sällan många minuter mellan tanke och handling, så vips hade jag plockat ner två blomkrukor och rivit fram tejp, färg och en disksvamp. Det gick till och med i sån fart att jag hann tejpa och måla en kruka innan jag ens kom i håg att jag skulle fota. Oh well.


 Den första krukan gjorde jag bredrandig, och det var skitenkelt. Den andra tänkte jag göra långrandig - a la Beetlejuices brallor, och det var knepigare, inte minst för att krukan är mindre nedtill, och det helst skulle gå jämt ut så inte en rand blev jättemycket tjockare än dom andra.Jag fick tejpa om ett par gånger innan jag blev nöjd.

Sen svampade jag på akrylfärg med en bit disksvamp. Man får trycka till tejpen ordentligt för att inte färgen ska smita in under, men det är inte så noga tycker jag.


Kolla så sjukt piffigt det blev! Jag är jättenöjd!
 


6 kommentarer:

 1. Schnyggt!
  Uppskattar verkligen dina pysselinlägg. Blir så inspirerad :)
  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Woho! Vad glad jag blir! Snart kommer jag pyssla en taklampa, hoppas du kommer gilla den också!

   Radera
 2. Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice!

  SvaraRadera
 3. Är det keramik- eller porslinskrukor? Har två vita krukor i porslin som jag skulle vilja måla randiga men jag undrar lite vad för färg som fäster på detta material.

  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar om dom är glaserade? Porslin är ju en sorts keramik. Är dina krukor glaserade, dvs blanka, så måla med färg som är anpassad för det. Det finns på Panduro och liknande butiker. Mina krukor har en matt, lite knottrig glasyr, och jag målade bara med vanlig akrylfärg. Men så bekymrar jag mig inte så mycket om huruvida det håller eller inte.

   Radera

Du gillar´t?
Lämna gärna en kommentar! Jag svarar på kommentarerna här i min egen blogg, annars virrar jag bara ihop det. Puss!