tisdag 26 juni 2012

Töja skor - latsmart metod

Idag köpte jag ett par nya skor att ha på jobbet! 

Jag lovar, det här kommer aldrig bli en "idag shoppade jag"-blogg. Den vänstra satt så himla bra. Den högra? Well, lite sämre. Ganska trångt. MEN, jag har ett himla smart tips som Lovisa, aka Polichinelle  har lärt mig. Om du som jag ligger och balanserar mellan två storlekar, eller har en större och en mindre fot (det har nästan alla) kommer du vara henne evigt tacksam. Gör såhär!

Ta en fryspåse, häll i vatten, knyt ihop den. Om du är väldigt rädd om skorna kan du ta en till fryspåse och lägga ner den första i, så det blir dubbla påsar. Peta ner den påsen i skon. 

  Lägg påsen i frysen. låt den ligga där en natt, eller tills vattnet är helt fryst. (du kanske har en assnabb frys, det har inte jag.)

På morgonen, eller när du nu ska hämta skon, tar du ut påsen och har den fryst fast får du låta den tina en stund (kan hända på sandaler och andra skor med hål i) sen är dom klara.. Läderskor vill gärna tina långsamt, så kör dom inte i micron eller med hårtorken trots att dom är skitkalla. Är det jättevarmt ute är det smart att inte ta på sig dojjorna på en gång just pga att lädret kan vara lite känsligt. 

Tadaah, skorna är lite större!

What foul magic is this? Jo serru, när vattnet fryser expanderar det (det vet alla som lagt en folköl i frysen och glömt den där) och töjer på så vis ut skorna lite. Funkar på läder och tygskor, och säkert på syntetskor också. SÅ. JÄKLA. SMART.

6 kommentarer:

 1. Du. är. så. bra. Älskar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade! Dina känslor är besvarade!

   Radera
 2. Jaaaa! Latsmarthet, I love it! Och om jag nånsn startat en egen tidskrift så ska du vara med på pysselsidorna!

  SvaraRadera
 3. Åh, jag skulle behöva tips för att krympa mina palladiumdojjor som töjt sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är dom i läder? Min mamma hävdar att läder kan krypa om man häller varmt vatten på dom och sen låter dom torka utan något i. Men jag vet inte om jag skulle våga prova på ett par dyra skor.

   Radera
  2. tyvärr, tyg. Men det där med lädret kan jag nog faktiskt prova på ett par andra dojjor.

   Radera

Du gillar´t?
Lämna gärna en kommentar! Jag svarar på kommentarerna här i min egen blogg, annars virrar jag bara ihop det. Puss!