söndag 24 juni 2012

Kottlampa

I våras fick jag ett jätteroligt jobb - att inreda barnrummet på Naturum Tåkern här i Östergötland. Hela temat skulle vara naturen, men roligt och pedagogiskt och lekvänligt. Det var ett stort projekt, så det kan nog krävas flera inlägg om det, men jag tänkte börja med det som var roligast, taklampan!

Någon månad tidigare hade jag ramlat över den här tutorialen hos Karin, som generöst visade hur man gör en blomlampa av en trist risboll. Det här hade på något vis fastnat i min hjärna (kanske för att det är en sån sjukt kul idé? ) och nu när jag skulle jobba med barnrummet dök det upp igen. Jag skulle göra en kottversion av Karins blomlampor!
Bild från Ikea.com

Jag köpte en sånhär  på Ikea, vände den upp och ner och satte Daniel på att klippa kottfjäll ur brunt silkespapper. Han gjorde det glatt, för trettio år tidigare sa nämligen hans farmor att han var bra på att klippa, och det ville han gärna visa. Han fick klippa dem i tre olika storlekar och klarade det med bravur. Sen limmade jag på kottfjällen på lampan, lite omlott, med trälim. Sladden med glödlampan fick jag fixa fast med lite ståltråd, eftersom lampan var upp och ner.Såhär såg den ut när den var klar.


och såhär såg den ut på plats i barnrummet!


Sen frågade min kompis Alma hur man gjorde, jag skickade en länk till Karins tutorial, och sen gjorde hon en egen! Almas blev faktiskt ännu snyggare än min!
4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Gör en! Det var enkelt och roligt!

      Radera
  2. Så himla jättesnyggt! Påminner om den här lampan jag såg på Martha Stewart. http://www.marthastewart.com/265904/acorn-lamp

    SvaraRadera

Du gillar´t?
Lämna gärna en kommentar! Jag svarar på kommentarerna här i min egen blogg, annars virrar jag bara ihop det. Puss!