lördag 23 juni 2012

Star Trek Original Series-klänning

Naturligtvis fick jag excellent hjälp av en katt.

För ett tag sen var jag bjuden på fest med rymd-tema. Jag är den sortens människa som tar temafester på hundra procent allvar, och inför den här festen hade jag bestämt mig för att gå all in. Eftersom jag är en trekkie var min outfit given, men jag hade ingen klänning, och på Ebay kostade dom multum och fanns bara i små storlekar. Oh well, tänkte jag, hur svårt kan det vara att sy en? Inte alls svårt!



Jag klippte sönder en billig trikåklänning från HM och använde bitarna som mönster, köpte ett par meter rött mjukisbyxtyg och en snutt svart mjukisbyxtyg och satte igång att sy. Först ritade jag av bitarna från klänningsmassakern på vanligt, ihoptejpat ritpapper, modifierade lite och drack en massa kaffe, och sen var det bara att köra på.

Universums bästa partyklänning.
Ett par timmar senare hade jag den. Jag beställde en insigniapatch från Ebay och sydde dit den, rakade bort en bit av ögonbrynen och sminkade resterna, klippte luggen litegrann och vips såg jag ut som en vulcan!

To boldly go where many geeks have gone before...


10 kommentarer:

  1. Hur tuff som helst! Älskar Star Trek!

    SvaraRadera
  2. Otroligt snygg! Och vilka fantastiska tatueringar du har! Ser rosorna skymta fram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack och tack! Mina rosor är gjorda av Sagie på Unikum Tattoo i Göteborg, han är sjukt duktig. Såhär såg dom ut när dom var sprillans nya: http://i71.photobucket.com/albums/i124/LinaSkerden/rosor.jpg

      Radera
  3. Jag svimmar... Älskar den :D Live long and prosper!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, När jag gifte mig avslutade prästen ceremonin med just "live long and prosper" och en vulcan salute!

      Radera

Du gillar´t?
Lämna gärna en kommentar! Jag svarar på kommentarerna här i min egen blogg, annars virrar jag bara ihop det. Puss!